Corne Klijn

Alle Programma's

Volgende uitzending: Corne Klijns Soul Sensations, dinsdag 01 december 2015

OVER Corne Klijn

Ga even met ons terug naar Kaatsheuvel (met de klemtoon op ‘Kaats’, niet op ‘heu’ en al helemáál niet op ‘vel’) van het jaar 1971. In huize Klijn is de 10-jarige Corné met casetterecorder, platenspeler, mengpaneel en microfoon op zijn slaapkamer in de weer. Wat hij dan nog niet weet is dat er een imposante radio-carrière in het verschiet ligt.
Als DJ op feesten, bruiloften en partijen leert de 18-jarige Corné het klappen van de zweep kennen. Kennelijk is hij goed in het entertainen van een groot publiek via zijn muziek. Daar moet meer uit te halen zijn!
Via diverse lokale zenders komt hij uiteindelijk in Hilversum terecht, waar hij sindsdien met geen stok meer is weg te slaan. Niet dat we dat zouden willen, want voor de fijnste soul- en disco-platen moet je nog altijd op Corné Klijn afstemmen.

Geboortedatum
15 december 1961

Radiogeschiedenis
Radio Royale, Maasstad Radio, Midstad FM, Radio 538 , 3FM, Radio 2, KX radio, Sterren.nl, Radio 6 Soul & Jazz

Eigenaardigheden
Eigenlijk ben ik één grote eigenaardigheid. Maar als ik toch iets zou moeten noemen, dan ben ik TE gek op auto’s en motoren! Voor RTL 7 presenteerde ik bijvoorbeeld het WK superbikes en de MotoGP.

Eerste single
Ik weet het niet precies meer. Het is óf Mexico van the Les Humphries Singers óf Slade - Mama we’re all crazy now. Even in mijn archief gaan graven hoor.

Omschrijf jezelf in (max.) 6 woorden
Rustig, auto-en-motorgek (1 woord) Kookfreak, Muziekverslaafd, Radio

Guilty Pleasure
Mijn grootste guilty pleasure moet nog komen